Jászberény város bemutatása

Jászberényi Nyár - Vigadalmi Napok

Jászberény kulturális élete rendkívül pezsgő. Már 1995 óta minden évben itt rendezik meg a Jászberényi Nyár- Vigadalmi Napokat, mely a térség legnagyobb hagyományőrző, kulturális rendezvénysorozata. Kínálatában megtalálhatók komoly- és könnyűzenei koncertek, irodalmi estek, kamaraszínpadi műsorok, színházi előadások, könyvbemutatók, sportrendezvények, szórakoztató, családi, és gyermekprogramok, utcabál és a tűzijáték.


Különböző rendezvényekkel várja az érdeklődőket a „Jászság fővárosa”. Többek között a Jász Expo Kiállítás és Vásárral, melyet 1997 óta szerveznek a településen. Rendkívül fontos esemény, mivel a Jászberényi Nyár nyitó rendezvényeként van számon tartva. A program célja a kis-, közép- és nagyvállalkozások termékeinek és szolgáltatásainak bemutatása. A kiállítás látogatása rendszerint díjtalan.


A Nemzetközi Táncház és Zenésztábor szinte a világ minden részéről vonzza az embereket, akik érdeklődnek a magyar néptánc, népzene, néptánc megtanulása iránt.


A Csángó Fesztivál is nagyon népszerű rendezvény, mely már 1990 óta kerül megrendezésre. Közel 1000 fős előadósereggel egy színvonalas, és érdekes előadást kínál. Olyan eseményeket tartalmaz, mint például folklórműsorok, népzenei koncertek, kézműves bemutatók, népzene és néptánc, táncházak, tánctanítások, gyerekprogramok.


Az Országos Mézvásár és Méhésztalálkozó nagyszerű lehetőséget ad, hogy megismerkedjünk a méhészettel, az új korszerű eszközökkel és kedvünk szerint válogassunk a jobbnál jobb minőségű mézekből. Ez a rendezvény magában foglalja a Méhészeti Eszközgyártók Kiállítását, a mézkirálynő választást, a méhészek vetélkedőjét, a mézes sütemények versenyét és a vásárújságot, mely lehetőséget kínál a kiállítóknak a térítésmentes bemutatkozásukra.


A Népművészeti Kirakodóvásárt rendszerint a Margit-szigeten szervezik. Az ide látogatók kézműves bemutatókat, népzenei koncerteket és a vásárt tekinthetnek meg. De van még Bor- pálinka kiállítás és különböző gyermekprogramok is.


Az utolsó rendezvény, melyet a Jászberényi Nyár tartalmaz a Népi Ételek Főzőversenye. Három kategória van: grill és egyéb szabadtűzön készült ételek, bográcsos ételek és tészták, sütemények. A rendezvény célja a népi ételkészítés hagyományainak ápolása, népi ételek népszerűsítése napjaink ételkészítési és fogyasztási szokásainak figyelembevételével. A helyszín ugyancsak a Margit-sziget.


A Jászberényi Nyár sokszínűsége magával ragadó, kulturális értékeket képviselő esemény, mely kihagyhatatlan. Minden látogatónak a figyelmébe ajánljuk, hiszen valóban egy színvonalas és rengeteg programot kínáló rendezvénysorozatról van szó. A résztvevők pedig rengeteg élményről számolhatnak be, úgyhogy semmi esetre se maradjon otthon.


Vigadalmi Napok minden évben június elejétől augusztus közepéig.


Jászberény szeretettel várja a vendégeket, érdeklődőket!


Rózsa Büfé Aparman Jászberényben

Jászberény 80 km-re fekszik a fővárostól. A Jászság fővárosaként is gyakran emlegetik, mely az utóbbi évtizedekben rengeteget fejlődött, és fontos szerepet tölt be az ország életében. A település kulturális élete meglehetősen élénk. Főleg nyáron érdemes ellátogatni Jászberénybe, de az év minden szakában izgalmas programokat kínál az érdeklődőknek. A városban vendéglők, éttermek lelhetők fel, melyek ínycsiklandó ételekkel várják a gasztronómia szerelmeseit. Azoknak a vendégeknek, akik több napig szeretnének Jászberényben tartózkodni, a Rózsa Büfé Apartman Jászberényben, olcsó szállást ajánljuk. Jászberényi szálláshelyünk nyugodt, csendes környezetben helyezkedik el, mely olcsó fizető vendégszállással rendelkezik. Apartmanunkban 16 főt tudunk olcsó áron elszállásolni. A fizető vendégszálláshoz tartozó rendezvény pavilon rossz időjárás esetén fűthető! Egész évben (Non-Stop) szeretettel várunk családokat, barátokat, sportolókat, cégeket, valamint csak egy éjszakára betérő vendégeket hétvégére is. Szobáink jól felszereltek TV és vezeték nélküli internet ingyen használható, emellett a helyiségekhez fürdőszoba, konyha és toalett is tartozik. Udvarunkban ingyenes zárt parkolási lehetőség, továbbá kertünk alkalmas bármilyen kerti partik lebonyolítására (grillezés grillkemencében, bográcsozás, nyársalás, tárcsán való hússütés), valamint fedett terasz áll vendégeink rendelkezésére. Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk, olcsó áraink mellett üdülési csekket is elfogadunk! A Rózsa Büfé Apartman Jászberényben olcsó színvonalas szálláslehetőég!


Szeretettel várom kedves vendégeimet!

Németh Gyula +36-30/246-7668